Kuvien luvaton kopiointi on ehdottomasti kielletty! Lue lisää kuvien käyttöoikeuksista Info-sivulta (linkki sivupalkissa).

tiistai 24. heinäkuuta 2012

Messilä Derby

Messilä Derby on näin harrastajavalokuvaajan silmin ollut vuosittain se tapahtuma, jota on niin sanotusti pakko päästä kuvaamaan. Derbyn on tehnyt mielenkiintoiseksi kuvata tehnyt monet minulle tuntemattomat ja ikuistamattomat ratsukot, mutta myös monet "kotitallini" Messilän tutut ratsukot, puhumattakaan siitä erilaisesta tunnelmasta, joka Messilässä juuri derbyviikonloppuna on.

Ensimmäinen valokuvaamani derby oli vuonna 2007, jolloin käytössäni oli vielä nykyäänkin hienosti palveleva Canon EOS 400D runko ja pois myyty EF 75-300mm f/4-5.6 III USM-objektiivi. Kyseisenä vuonna järjestelmäkamerat eivät vielä olleet niin yleinen juttu kuin nykyään, joten hienon kameran ja pitkän putken kanssa oli ainutlaatuinen tunne istua katsomossa ja laukoa kuvia. Nyt jälkeen päin kuvia katsellessa huomaa miten kuvaussilmä on jollain tapaa kehittynyt: enää en kolmea päivää putken malttaisi kuvata vastavaloon!

Alla oleva kuva vuodelta 2007, kuvassa Valon Viola

Vuosi 2008. Ainakin oma silmäni huomaa eron kuvien laadussa, kun vertaa kuvia vuonna 2007 otettuihin derbykuviin. Olin juuri ostanut kesätyörahoillani uuden objektiivin (ef 70-200mm f/2.8 L USM) itselleni New Yorkista. Paremman objektiivin lisäksi kuvien laatua on parantanut se, että olen tajunnut siirtyä katsomosta kentän keskelle kuvaamaan: Messilässä kuvatessa aurinko paistaa aamulla ja alkuiltapäivästä aina katsomoa kohti, ja näin ollen keskeltä kuvatessa pystyy kuvaamaan niin, että aurinko jää oman selän taa.

Alla oleva kuva vuodelta 2008, kuvassa Remington, tämä kuva oli SRL:n Lahden aluejaoston jossakin julisteessa.

Vuonna 2009 kuvausmotivaationi oli muistaakseni huonompi, kun en derbyä ollut jaksanut kuvata kuin kahden päivän ajan. Olisikohan motivaationpuute johtunut ensimmäisestä kesästä täysi-ikäisenä vai mistä...? Muista vuosista ja yleensäkin tavoistani poiketen olin koonnut erikseen hups-kuvagallerian, josta alla oleva kuva on. Kuvan ratsukko saa pysyä anonyymina ;)

Vuonna 2010 olen taas ollut laiska, kun kuvaamatta on jäänyt derbyn perjantai ja kuvasaldo on muutenkin hyvin köyhäksi. Sää on myös ollut pilvinen, jonka myönnän vielä nykyäänkin pudottavan kuvausmotivaationi alkuperäisestä puoleen.

Alla oleva kuva vuodelta 2010, kuvassa Kate II.

Viime vuonna kuvia on ollut päivä päivältä vähenevissä määrin: torstaina olen jaksanut kuvata reippaasti, perjantaina ok:sti (kunnes meni pilveen), lauantaina piirun verran ja sunnuntaina en näemmä ollenkaan.

Alla oleva kuva vuodelta 2011, kuvassa Landaster.

Tämän vuoden derbykuvauksia rajoittaa kesätyöt: torstaina en pääse ollenkaan, perjantaina ja lauantaina tulen jos klo 15 jälkeen on vielä kuvattavaa ja sunnuntaina tulen heti alusta kuvaamaan. Kuvaustoiveita voi laittaa joko tämän postauksen kommentteihin tai sähköpostitse minulle (annakaisa.oinonen at hotmailPISTEcom).
Messilä Derby, nähdään viimeistään sunnuntaina!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti